Het verhaal over seksuele intimidatie van ex-Uber-werknemer Susan Fowler wordt een film

Susan Fowler zorgde dit jaar voor flink wat opschudding in de tech-wereld. Ze schreef een blogbericht over de seksuele intimidatie die ze bij Uber ervoer en onthulde details over de seksistische omgeving van het bedrijf. Als gevolg van haar verhaal werd er een onafhankelijk onderzoek gehouden, werden ruim twintig werknemers ontslagen en stapte CEO Travis Kalanick op. En haar verhaal wordt nu een film, schrijft Deadline.

Het productiebedrijf Good Universe moet de film gaan maken. Volgens producer Kristin Burr moet de film een kruising worden tussen Erin Brockovich en The Social Network. Fowler zelf zou ook betrokken zijn bij het project. Verder is Allisson Schroeder – die ook Hidden Figures schreef – de schrijfster van het script.

Fowler schreef in haar verhaal hoe ze werd aangesproken door een manager over een open relatie met zijn vriendin en hoe hij vooral zocht naar vrouwen om seks mee te hebben. Fowler vond dit logischerwijs niet kunnen en ging naar HR. Daar werd haar echter verteld dat ze niets gingen doen, omdat hij zijn werk zo goed deed. Later bleek dat hij ook bij andere werknemers zocht naar seks.

Seksuele intimidatie

Seksuele intimidatie is momenteel een hot topic. Niet alleen uit de tech-wereld, maar ook uit Hollywood komen verhalen over seksuele intimidatie en seksisme. Zo wordt producer Harvey Weinstein beschuldigd van seksuele intimidatie en zelfs verkrachting. Dezelfde beschuldigingen werden ook aan het adres van Amazons voormalige vice-president van film en televisie, Roy Price, gemaakt. Beide heren zijn hun baan kwijt.

Op social media wordt duidelijk gemaakt hoe groot het probleem eigenlijk is onder de hashtag #MeToo. Daarmee worden vrouwen die het slachtoffer werden van seksuele intimidatie en verkrachting opgeroepen om te laten weten dat ook zij er mee in aanraking kwamen.