Het zevende en laatste seizoen van Young Sheldon staat voor de deur: dit weten we al

Young Sheldon seizoen 7

Geloof het of niet, maar we volgen het leven van de kleine Sheldon Cooper al zeven jaar lang in Young Sheldon. De prequel op The Big Bang Theory komt dit jaar echter tot een einde, met het zevende en laatste seizoen. Dat seizoen start deze donderdag in de VS en komt later ook naar HBO Max, waar we de eerste zes seizoenen al kunnen zien. Dit is wat we al weten over het laatste seizoen.

Young Sheldon start in 1989, als Sheldon Cooper nog maar negen jaar oud is en naar de middelbare school gaat. Net als in The Big Bang Theory heeft hij moeite met het begrijpen van mensen en hebben zij moeite om hem te begrijpen. Maar gelukkig heeft hij een liefhebbende familie, die we over de jaren steeds beter leren kennen. De zwaar gelovige moeder Mary heeft de kerk ondertussen verlaten, tweelingzus Missy is enorm aan het puberen, oudere broer Georgie heeft een dochter gekregen en vader George probeert het hele gezin te ondersteunen, maar slaagt daar niet altijd in. En dan is er nog oma Meemaw, die net haar illegale gokzaak is verloren door een storm.

Wat gebeurt er in Young Sheldon seizoen 7?

De afgelopen jaren is er dus enorm veel gebeurd en waarschijnlijk is dat in het zevende seizoen niet anders. Sterker nog, als de serie goed wil aansluiten op The Big Bang Theory, dan zijn er een aantal zaken die móeten gebeuren.

Meest bekend is natuurlijk de affaire en het overlijden van vader George. In The Big Bang Theory hebben zowel Sheldon als Mary het regelmatig over hoe George vreemdging en vlak daarna overleed aan een hartaanval, wat effect heeft gehad op het hele gezin. Maar tot nu toe zagen we alleen dat George een nauwe band kreeg met buurvrouw Brenda en hoe hij in het ziekenhuis belandde, maar hij bleef een trouwe man en hij leeft nog altijd. Aangezien het zevende seizoen het laatste is, weten we dus wat er moet gebeuren: George gaat ergens in dit seizoen vreemd en vlak daarna dood. De kans is dus groot dat de serie in mineur eindigt.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lance Barber (@lanceb.actor)

Daarnaast weten we dat er nog van alles moet gebeuren rondom Georgie en Mandy, aangezien zij hun eigen spin-off krijgen. De twee zijn inmiddels verloofd en hebben een baby, maar we weten al dat de relatie geen stand houdt. In The Big Bang Theory hoorden we namelijk dat Georgie heel veel ex-vrouwen heeft en momenteel single is. Waar de spin-off precies over gaat, weten we nog niet, maar de kans is groot dat de eerste plotpunten al in Young Sheldon omhoog worden gebracht.

Wat er verder precies gaat gebeuren in het nieuwe en laatste seizoen, is nog niet bekendgemaakt. Dat is dus afwachten.

Wie keren terug?

Logischerwijs keert de gehele Cooper-familie terug voor het laatste seizoen. We zien dus Iain Armitage als Sheldon, Zoe Perry als Mary, Montana Jordan als Georgie, Raegan Revord als Missy, Lance Barber als George en Annie Potts als Meeemaw. En ook Mandy (Emily Osment), de verloofde van Georgie, keert weer terug. Zelfs haar moeder, gespeeld door Rachel Bay Jones, is weer te zien in het laatste seizoen, meldt Screen Rant. Ook is bekend dat Pastor Jeff, gespeeld door Matt Hobby, terugkeert, net als Billy Sparks (Wyatt McClure).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Young Sheldon (@youngsheldoncbs)

Waar en wanneer kijk ik dit?

Het laatste seizoen van Young Sheldon gaat aanstaande donderdag in de Verenigde Staten in première. Daar wordt dan de eerste aflevering uitgezonden, met vervolgens iedere week weer een nieuwe. In totaal krijgt het laatste seizoen veertien afleveringen, wat betekent dat de grote finale op 16 mei wordt uitgezonden.

Maar helaas wonen wij niet in de VS en hebben wij geen CBS. Toch is Young Sheldon hier wel te zien: HBO Max en Videoland hebben allebei de serie voor je klaar staan. HBO Max heeft de eerste zes seizoenen, Videoland gaat tot seizoen 5. Daarnaast zendt Comedy Central de serie uit op lineaire tv. Maar helaas is vooralsnog niet bekend wanneer het laatste seizoen zijn weg naar Nederland vindt. Wij moeten dus nog even geduld hebben.

Foto: CBS