Deze filmtrailers werden getoond tijdens de Super Bowl

Deadpool, Super Bowl filmtrailers

Voor Amerikanen en liefhebber van American Football is de Super Bowl een belangrijk sportmoment. Voor de rest van de wereld is dit de dag van een toffe halftime show (dit jaar met Usher!) en stapels toffe nieuwe filmtrailers. Heb je ze gemist? Geen zorgen, wij zetten de Super Bowl filmtrailers voor je op een rij. En daar zit aardig wat tofs bij, zoals een Pixar-film, Deadpool 3 en Despicable Me 4.

Deadpool & Wolverine

De derde film over Deadpool heet geen Deadpool 3, maar Deadpool & Wolverine. Terecht natuurlijk, want beide populaire personages zitten in de film. Maar dat is niet het enige wat tijdens de Super Bowl naar buiten werd gebracht rondom deze film. We kregen ook een teaser te zien van de film, die op 26 juli verschijnt.

De teaser toont ook vast een aantal opvallende dingen. Allereerst: de TVA – die we leerden kennen in de serie Loki – verschijnt, wat suggereert dat we naar een variant van Deadpool zitten te kijken. En dat klopt wel, want zijn vriendin blijkt nog te leven, terwijl we in de tweede film zagen hoe ze overleed. De TVA laat ons vervolgens zien hoe Deadpool zich bij de MCU voegt en hij werkt naar zijn eigen happy ending. En ja, we zien ook een eerste glimp van Hugh Jackman als Wolverine.

IF

Ryan Reynolds heeft een druk jaar gehad. Niet alleen verschijnt dit jaar Deadpool & Wolverine, maar ook de film IF komt naar de bioscoop. Daarin speelt Ryan Reynolds met een reeks bekende acteurs, zoals Steve Carell, Cailey Fleming, John Krasinski, Fiona Shaw en Phoebe Waller-Bridge. De film gaat over een jong meisje dat de fantasievrienden van anderen kan zien. Maar op een gegeven moment vergeten mensen hun fantasievrienden. Het meisje in kwestie probeert de vergeten vrienden en hun kinderen (die soms al volwassen zijn geworden) weer bij elkaar te brengen.

A Quiet Place: Day One

Natuurlijk speelt Ryan Reynolds niet in alle films, en dus zijn er ook talloze trailers met andere acteurs. Denk aan A Quiet Place: Day One, een sci-fi-film die zich afspeelt op de eerste dag van een alien-invasie in New York. Op precies die dag is een vrouw genaamd Sam samen met haar kat Frodo een dagje in de stad. En die dag liep dus niet helemaal gepland zoals verwacht.

The Fall Guy

Ook Ryan Gosling verschijnt weer in een nieuwe film, en ook dit keer even zonder shirt (net als in Barbie). De film The Fall Guy, gemaakt door David Leitch, gaat over stuntman Colt Seavers, die werkt aan een film die door zijn ex-vriendin – gespeeld door Emily Blunt – gemaakt wordt. Maar dan verdwijnt de filmster voor wie hij de stunts uitvoert, waarop Colt hem moet gaan zoeken.

Despicable Me 4

De Despicable Me-franchise is één van de meest geliefde geanimeerde franchises ter wereld. Dat er nog weer een nieuwe film aankomt, is dus goed nieuws. In deze film krijgt de familie van Gru, Lucy en de drie meiden een nieuw lid: Gru Jr. Maar er zijn ook nieuwe vijanden, tegen wie het gezin het moet opnemen: Maxime Le Mal en zijn vriendin Valentina.

Kingdom of the Planet of the Apes

Met in totaal negen films (waaronder wat reboots) en twee televisieseries kun je je afvragen of er nog meer te vertellen is in de Planet of the Apes-franchise. Het antwoord is duidelijk ‘ja’, want dit jaar verschijnt de tiende film: Kingdom of the Planet of the Apes. Dit is de vierde film in de rebooted franchise, waarin de superintelligente apen de aarde hebben overgenomen. Inmiddels is de mensheid de primitieve en bedreigde soort. Maar gelukkig worden we niet door alle apen gehaat.

Wicked

Ongetwijfeld heb je wel eens gehoord van de bekende Broadwaymusical Wicked, al is het alleen al maar van de liedjes Popular of Defying Gravity. De musical komt nu eindelijk naar het witte doek, met Cynthia Erivo als Elphaba en Ariana Grande als Galinda. De film gaat over een vrouw met een groene huid de Wicked Witch of the West wordt, nadat de Wizard of Oz haar weet te framen. Met andere woorden: ieder verhaal heeft twee kanten. En dit is de kant van de heks.

Kung Fu Panda 4

Ook Jack Black is weer terug, deze keer voor de vierde film in de Kung Fu Panda-reeks. En voor die film heeft hij behoorlijk wat sterren meegenomen. In de vierde film spelen namelijk mensen als Viola Davis, Dustin Hoffman en Bryan Cranston.

De Dragon Warrior is nu aangewezen om de spirituele leider van de Valley of Peace te worden, wat betekent dat hij een nieuwe Dragon Warrior moet vinden en trainen. Maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bovendien is een krachtige en gemene heks gespot, die in allerlei dieren kan veranderen.

Twisters

Wie in de jaren ’90 naar spannende films keek, kent Twister ongetwijfeld nog wel. De thriller ging over mensen die achter tornado’s aan gingen voor onderzoek. De nieuwe film Twisters is daar een vervolg op, en de naam is niet per ongeluk gekozen. Nu moeten de stormjagers met twee stormen tegelijkertijd omgaan. Dat kan niet gemakkelijk zijn.

Monkey Man

Om het even bij spannende films te houden, ook Monkey Man kreeg een Super Bowlfilmtrailer. Deze film heeft Dev Patel in de hoofdrol, die Kid speelt. Kid werkt in een ondergrondse vechtclub, waar hij een gorillamasker draagt en dagelijks in elkaar wordt geslagen door de populairdere vechters. In ruil daarvoor krijgt hij geld. Maar na jaren van onderdrukte woede weet Kid binnen te dringen in de elite van de stad en begint hij wraak te nemen op de mensen die alles van hem afnamen.

Inside Out 2

Gelukkig zijn er ook vrolijkere films, waaronder Inside Out 2. De nieuwe Pixar-film gaat opnieuw over Riley, die inmiddels een tiener is geworden. Haar verschillende emoties dachten het tot nu toe goed te hebben gedaan, maar een tiener is heel anders dan een kind. Dat ontdekken de emoties ook als ze een nieuwe emotie ontmoeten: Anxiety.

Foto: Marvel