Hier kijk je later dit jaar de uitreiking van de Oscars van 2024

Oscars 2022, Oscars 2023

Het award-seizoen is inmiddels in volle gang. Zo zagen we al de prijsuitreikingen van de Golden Globes en de Grammy’s, twee hoogtepunten in de film- en muziekindustrie. Maar de grootste awardshow van Hollywood is ongetwijfeld de uitreiking van de Academy Awards, ook wel de Oscars genoemd. Dit jaar kun je die uitreiking – die overigens pas in maart plaatsvindt – ook in Nederland live bekijken. En voor wie liever niet de halve nacht wakker blijft volgt er ook nog een samenvatting achteraf.

De uitreiking van de Oscars vindt dit jaar plaats op zondag 10 maart. De awardshow wordt gepresenteerd door comedian Jimmy Kimmel. En dit jaar kun je dat dus helemaal live zien, inclusief de pre-show met de rode loper. Op FilmBox wordt het hele spektakel namelijk live uitgezonden. Om 23:30 uur wordt gestart met de pre-show, gevolgd door de ceremonie zelf.

De ceremonie belooft bovendien spannend te worden. Er zijn diverse populaire films met behoorlijk wat nominaties. 2023 stond natuurlijk deels in het teken van ‘Barbenheimer’, oftewel de films Oppenheimer en Barbie. Beide films zijn nu ook grote kanshebbers. Oppenheimer heeft maar liefst dertien nominaties, Barbie heeft er acht. Verder zijn Killers of the Flower Moon en Poor Things grote kanshebbers, met respectievelijk tien en elf nominaties.

Hoewel 10 maart een spannende avond belooft te worden, kunnen we ons voorstellen dat je niet de hele nacht wil wakker blijven om de prijsuitreiking te zien. Daarom toont FilmBox op maandag 11 maart en op dinsdag 12 maart ook een samenvatting van de uitreiking. Op beide dagen wordt die samenvatting vanaf 20:30 uur uitgezonden.

Kom alvast in de Oscars-sfeer

De uitreiking van dit jaar is alweer de 96e editie van de Oscars, wat betekent dat er al talloze andere films zijn geweest die de prestigieuze prijs hebben gewonnen. Om alvast in de stemming te komen voor de uitreiking van dit jaar, worden een aantal van die films opnieuw uitgezonden door FilmBox, Film1 en Canal+. Vanaf 5 maart zie je dagelijks om 20:30 uur bij FilmBox Oscar-waardige films. Film1 zendt op 10 maart drie films uit, waaronder The Whale en The Wife. Canal+ zendt op 10 maart om 20:30 uur The Wolf of Wall Street uit.

Foto: Shutterstock