Hier kijk je op 13 maart live mee naar de Oscars

Oscars 2022, Oscars 2023

Het is ieder jaar het hoogtepunt van het prijzenspektakel als het om films gaat: de Oscars. Dit jaar worden de felbegeerde prijzen op 13 maart uitgereikt, al gebeurt dat voor ons middenin de nacht. Maar niet getreurd: je kunt de uitreiking wel helemaal live meekijken.

De Oscars zorgen ieder jaar weer voor een hoop speculatie. Want wie gaat er met de felbegeerde beeldjes naar huis? Net als andere jaren zijn daar al wat speculaties over. Zo worden Brendan Fraser en Austin Butler – die respectievelijk in The Whale en Elvis speelden – veel genoemd voor de prijs Beste acteur. Onder de dames worden onder Michelle Yeoh – Everything Everywhere All at Once  – en Cate Blanchett voor Tár veel genoemd. En de beste film? Die gaat volgens voorspellingen waarschijnlijk naar Everything Everywhere All at Once.

Oscars live kijken

Maar ja, wie er daadwerkelijk wint, dat is natuurlijk afwachten. Alleen de jury heeft daar het antwoord op en deelt dat pas in de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart met ons. Gelukkig kunnen we die uitreiking live meekijken, mits je daar wel lang voor wakker blijft (of heel vroeg voor opstaat, afhankelijk van hoe je het wil zien). Dit jaar heeft FilmBox namelijk de exclusieve rechten om de uitreiking in Nederland uit te zenden. Deze zender zit in het basispakket van grote aanbieders als Ziggo, Canal Digitaal, Caiway, DELTA en Online.nl.

De uitreiking wordt voor Nederland voorzien van live verslag van René Mioch, journalist en een echte filmkenner. Hij ontvangt bovendien gasten uit de filmwereld en tijdens de breaks geeft hij live updates van het prijzengala.

De uitzending start om 00:25 met een preview met René Mioch. Vanaf 00:30 kun je kijken naar de rode loper en om 02:00 begint dan de echte uitreiking van de Oscars. Maar heb je geen zin om zo lang wakker te blijven? Dan kun je op maandag 13 maart en op dinsdag 14 maart om 20:30 ook de highlights nog zien bij Filmbox. En natuurlijk deelt Numrush op 13 maart ook de winnaars met je op onze website.

Foto: Shutterstock.com