Wil je het historische horloge van Steve Jobs uit 1984 hebben? Hij is weer te koop!

Seiko Jobs horloge

Wie kent hem niet: het minimalistische horloge van Steve Jobs uit 1984. De mede-oprichter van Apple droeg hem bijvoorbeeld op de cover van Time Magazine. Een echt hebbeding voor Apple-fans dus, en zij kunnen hem nu ook weer in handen krijgen. Seiko en Nano Universe gaan het horloge, dat in de Chariot-serie valt, namelijk opnieuw verkopen.

Het horloge zat aan Jobs pols op de foto waarin hij in lotushouding bij zijn huis in Californië zat met een Macintosh op zijn schoot. Het is een van de meest iconische foto’s van Jobs geworden in een belangrijke tijd voor Apple. De foto kwam bovendien terug op de cover toen de Apple-oprichter overleed in 2011.

Het originele horloge is inmiddels verkocht. In februari kreeg de voormalige eigenaar er van 42.500 dollar voor het apparaatje. Maar nu kan iedereen het horloge dus kopen. Er komen twee versies van Seiko: het originele model van 33 millimeter groot en een iets grotere versie van 37,5 millimeter. In totaal worden er 1982 versies met een witte bovenkant verkocht en driehonderd in het zwart. De horloges gaan ongeveer 180 dollar kosten.

Alleen in Japan

Groot nadeel: de horloges komen alleen naar de Japanse markt. Wil je er dus een bemachtigen, dan moet je of naar het land vliegen of iemand anders daar vragen om er een te bemachtigen.

De andere optie is websites als eBay in de gaten houden, in de hoop dat ze daar nog (voor een veel hogere prijs) verschijnen. Op 10 maart ligt het horloge in de winkels.