Hoe maak je een GIF van een YouTube video? Met GIFYouTube!

Wie had dat ooit gedacht, GIFjes zijn anno 2014 populairder dan ooit. Niet van bewegende Werk-in-uitvoering-mannetjes-met-een-schepje zoals eind jaren 90 het geval was, maar voetbal hoogtepunten, stop motion filmpjes, memes en TV fragmenten in de form van een GIFje zijn populairder dan ooit. Gelukkig is er dankzij deze nieuwe site geen technisch vernuft meer voor nodig om zelf mee te doen aan de hype.

GIFYouTube zet namelijk elke YouTube video die je maar wil om naar een GIF bestandje. Je kopieert simpelweg de video URL en plakt die op de site. Daarna kun je aangeven hoe lang je gifje mag worden (1 tot maximaal 10 seconden) en vanaf welk moment het filmpje moet starten. Je kunt het bestand vervolgens embedden, downloaden of sharen.

Wat erg cool is, is dat je niet eens van YouTube weg hoeft te navigeren om een filmpje daar om te zetten naar een GIF via GIFYouTube. Door simpelweg het woordje ‘gif’ voor de YouTube URL in je browser te zetten, belandt je direct in de interface om je GIFje af te maken. Simpel, maar bijzonder doeltreffend.