Nudge: Eén app voor al je health & fitness data

Nog iets minder dan een maandje wachten en dan lanceert Apple zijn nieuwe Health app, waarmee je al je health en fitness data in één app kunt raadplegen. Omdat de app voor developers al langere tijd beschikbaar is, heb ik de app al een tijdje kunnen testen en helaas moet ik bekennen nog niet echt onder de indruk te zijn. De app is uitgebreid in termen van data, maar nog weinig veelzeggend over hoe je er voor staat qua gezondheid. Dat het allemaal veel simpeler kan, bewijst Nudge.

Schermafbeelding 2014-08-20 om 15.37.46 Schermafbeelding 2014-08-20 om 15.37.59

De Nudge app heeft zichzelf ten doel gesteld al je fitness data in één dashboard onder te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld je Jawbone Up, Fitbit, Moves of Runkeeper data koppelen. Vervolgens zie je in een heel eenvoudig overzicht hoeveel je nu precies beweegt, slaapt en eet. Alle data worden gecombineerd in wat het bedrijf zelf ‘The Nudge Factor’ noemt, een parameter op basis waarvan je jou score weer kunt vergelijken met die van je vrienden. Door vrienden toe te voegen aan Nudge hoopt de app dat je gemotiveerd raakt om meer te gaan bewegen, vaker uit te rusten of af te vallen.

Op dit moment is de data sync in de app nog niet volledig realtime. Zo heeft de app moeite om zowel de bewegingsdata van Moves en Fitbit tegelijkertijd te syncen omdat deze deels overlapt. Deze bug moet in de toekomst nog worden opgelost, zegt de CEO in een interview met Techcrunch.

Schermafbeelding 2014-08-20 om 15.36.59

Nudge heeft op dit moment een eerste investeringsronde van $1,3 miljoen dollar opgehaald en wil naar eigen zeggen graag ‘de Klout score van gezond leven worden’. Volgens de founders wordt de app op dit moment gebruikt in meer dan 120 landen door met name ‘mannen van onder de 35’. Het is de bedoeling dat Nudge in de toekomst ook aanbevelingen gaat doen van apps en devices die de gebruiker nog niet gebruikt, zoals de Strava app voor mensen die graag fietsen.

Nudge is gratis te downloaden op iOS en Android toestellen.