Hoe zou jij de strijd aangaan met klimaatverandering? Bedenk het tijdens EarthCon op de Campus Party

De eerste Campus Party van Nederland die eind deze maand plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht krijgt een eigen conferentie over klimaatverandering en duurzame energie. Onder de noemer EarthCon kunnen deelnemers aan Campus Party luisteren naar sprekers, maar ook actief aan de slag met het onderwerp in de vorm van workshops en hackatons.

Campus Party is een groot techfestival, waarbij deelnemers actief aan de slag gaan met de mogelijkheden van technologie en innovatie. Studenten, creatieven en jonge ondernemers komen er vijf dagen lang samen (van 25 tot en met 29 mei) en het festival gaat 24/7 door. Met presentaties, workshops, brainstorms, hackatons en feestjes. Het onderliggende doel is dat het evenement wil bijdragen aan de toekomst door wereldwijde uitdagingen aan te pakken met technologie. Daarom is EarthCon onderdeel van Campus Party. Het wordt georganiseerd door Under30Changemakers, een community van jonge sociaal ondernemers.

De organisatie van Campus Party ligt toe:

Door zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact te brengen, stelt de organisatie ze in staat om samen een business op te zetten – zelfs tot ver na het event. Om dit te bereiken, doen de Campuseros (zo heten de deelnemers red) mee aan panelsessies over investeringsbereidheid, duurzame voeding en de circulaire economie. Ook volgen ze workshops: niet alleen om hun persoonlijke en communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen, maar ook in minder voor de hand liggende onderwerpen als meditatie en dans. De organisatie gelooft namelijk dat balans in je hoofd nodig is om tot innovatieve ideeën te komen.

EarthCon wordt op zaterdag 28 mei afgesloten met een hackaton van 15:00 tot 21:00 uur. Hierin ontwerpen deelnemers razendsnel een campagne voor het oplossen van het klimaatprobleem.

Wil je meedoen met EarthCon, dan kun je een ticket kopen voor Campus Party. Daarmee krijg je ook direct toegang tot alle andere activiteiten die plaatsvinden op het festival. Een ticket voor de hele Campus Party, inclusief overnachingen, bestel je online kost met de kortingscode MPCPEU2016 maar 99 euro. Daarvoor krijg je vijf toffe en overvolle dagen en een onvergetelijke ervaring terug!

Numrush is als mediapartner verbonden aan de Campus Party en we doen uitgebreid verslag van het evenement.