Hoera: ‘Nieuwe iPhones worden op 12 september onthuld’

iphone 8

Na alle geruchten over de nieuwe iPhones misten we nog één cruciaal detail: de datum van de presentatie. Maar nu lijkt deze er eindelijk te zijn. Op 12 september is de grote onthulling, stellen ingewijden tegenover The Wall Street Journal.

Diezelfde ingewijden zeggen ook dat er inderdaad drie verschillende iPhones worden aangekondigd. Daar zijn al langer geruchten over. Het zou gaan om de iPhone 7s en 7s Plus, en de iPhone 8. De iPhone 8 moet een volledig nieuw model worden met een nagenoeg randloos OLED-scherm. Het toestel zou onder meer gezichtsherkenning krijgen, die zelfs werkt als het toestel plat op tafel ligt.

Overigens is het niet helemaal zeker dat de telefoons daadwerkelijk die namen meekrijgen. Van de iPhone 7 en 7 Plus komen wel nieuwe varianten, maar of die de naam ‘s’ meekrijgen is niet duidelijk. Hetzelfde geldt voor de iPhone 8: ook die kan onder een andere naam verschijnen.

Duurder

De volledig vernieuwde iPhone wordt volgens geruchten wel een stuk duurder dan de huidige varianten. Eerdere bronnen spraken over 999 dollar. Verder bestaat de kans dat het toestel in eerste instantie in beperkte oplage beschikbaar is. Reden is dat sommige onderdelen niet zo massaal geproduceerd kunnen worden als bij de bestaande modellen het geval is.