Hologram van Amy Winehouse gaat in 2019 op tour met een live band

Amy Winehouse

Het mooie van de huidige technologie is dat je een overleden artiest nog steeds live kunt zien, aan de hand van een hologram. Dit is dan ook al voor diverse artiesten het geval geweest. En nu is het ook de beurt aan Amy Winehouse, die dankzij BASE Hologram en de Amy Winehouse Foundation weer terugkeert op het podium.

De in 2011 overleden Winehouse moet in de herfst van 2019 weer op het podium komen als digitale geest. Daarbij zingt ze hits als Rehab en Valerie, terwijl ze begeleid wordt door een live band. Op die manier moet het mogelijk worden om haar nog één keer – of misschien zelfs wel voor het eerst – live te zien optreden.

Speciaal

“De muziek van onze dochter heeft miljoenen mensen geraakt en het betekent alles voor ons dat haar nalatenschap door blijft gaan op deze innovatieve manier”, aldus Amy’s vader Mitch Winehouse. “Dit is een droom voor ons. Om haar nog eens te zien optreden is zo speciaal dat ik het niet onder woorden kan brengen.”

Helaas zijn de kaarten voor de tour nog niet in de verkoop gegaan. Het is dus nog onbekend wat ze gaan kosten. Ook is nog niet duidelijk waar de digitale geest van Winehouse precies langs komt.

Foto: Shutterstock.com