Google maakt toolkit voor ouders om kinderen te onderwijzen over digitale veiligheid

Google

Google is samen met de Amerikaanse National PTA een nieuw programma gestart, dat ontworpen is voor ouders om hun kinderen te onderwijzen over diverse onderdelen van online veiligheid. Dat meldt Venturebeat. Het gaat om een complete kit, bestaande uit een Google Pixelbook, een presentatie over online veiligheid en andere tools zoals banners en posters.

De kit is beschikbaar gemaakt in het Engels en Spaans. De content uit de kit – dus de presentatie en andere materialen – worden later dit jaar voor iedereen online beschikbaar gemaakt.

“We weten uit onderzoek dat ouders willen dat hun kinderen online veilig zijn, maar niet goed weten hoe ze het gesprek moeten starten”, aldus Julianne Yi, die het Be Internet Awesome-programma van Google leidt.

“Om hen te helpen hebben we workshop-kits gemaakt om ouders de kracht te geven om elkaar te leren hoe thuis ze productieve discussies over online veiligheid en digitaal burgerschap kunnen starten.” Het programma is onderdeel van het grotere Be Internet Awesome-initiatief, dat vorig jaar gelanceerd werd.

Subsidie

Naast de kits zijn Google en de National PTA een subsidies begonnen van 1.000 dollar aan PTA’s in iedere staat. Dat geld kan gebruikt worden om Be Internet Awesome-workshops te starten. In totaal worden er 200 subsidies uitgedeeld. Groepen die de subsidie krijgen, krijgen ook een van de kits.