Hond uitlaten? In de toekomst laat je dat gewoon over aan een drone!

Naast het versturen van pakketjes, het uitvoeren van militaire aanvallen en het schieten van prachtige camerabeelden kunnen drones voor nog veel meer doeleinden worden gebruikt, neem nou het uitlaten van je hond…

Het is misschien niet het eerste wat in je op zou komen maar, blijkt uit een video, blijkt best goed te werken! Een videomaker uit New York kwam op het idee en gebruikte een drone om zijn golden retriever uit te laten en filmde uiteraard alles.

Voorzien van een relaxt achtergrondmuziekje zie je de hond op zijn dooie gemak door de buurt worden geleid door koordje dat is verbonden aan een drone. Het baasje stippelt van tevoren op zijn computer precies het uitlaatrondje uit zodat de drone precies weet waar hij naar toe moet.

Een handig systeem voor mensen die slecht ter been zijn en hun hond hierdoor niet zelf uit kunnen laten, maar of het ook leuk is voor de hond is wellicht een ander verhaal. Je trouwe viervoeter verwacht natuurlijk op z’n minst dat de drone ook af een toe een stok of bal gooit en hem zo nu en dan even een aai over zijn kop geeft!