Honda integreert iPhones in nieuwste Civic en brengt iOS7 naar de auto

Honda introduceert twee innovaties die het voor iPhone-gebruikers makkelijker maakt om de hun smartphone te verbinden met de auto. Bestuurders kunnen via de Display Audio Interface en de HondaLink app in de auto toegang krijgen tot alle content van de telefoon. Deze opties komen beschikbaar voor de nieuwe Honda Civic.

De Display Audio Interface in een ingebouwd touchscreen met verschillende apps. Hierop zijn onder andere apps voor muziek, telefoonboek, media en navigatie. Voor veel van deze apps in een verbinding met een iPhone nodig. De muziek en je telefoonboek worden bijvoorbeeld van de verbonden telefoon gehaald.

De HondaLink app laat apps van je smartphone zien op het touchscreen en het in-car audio systeem. Honda heeft hiervoor vier nieuwe apps gelanceerd in de apple-store: Connect, Navigation, Aha en Launcher. Navigation werk met het Nokia HERE-systeem. De Launcher zorgt ervoor dat apps van derde partijen gestreamd kunnen worden. Connect en Aha zorgen voor toegang tot allerhande content, zoals social media en weerberichten.

Deze innovaties beteken niet noodzakelijk dat auto’s binnenkort allemaal gaan werken op iOS7. Hoewel alle hardware beschikbaar is, zullen de verschillende autofabrikanten waarschijnlijk voorlopig hun eigen systeem aanhouden. Honda heeft de HondaLink, Ford bijvoorbeeld heeft de SYNC AppLink.

Voorlopig werken deze nieuwe functies alleen met een iPhone 5, 5S of 5C. In de loop van het volgend jaar zullen ook enkele Androidtoestellen worden toegevoegd.

Dit is niet de eerste keer dat Honda gebruik maakt van smartphones in het verkeer. Eerder introduceerde Honda al een Vehicle-to-Pedestrian project. In dit porject communiceren de smartphones van voetgangers met de smartphones van autobestuurder om ongelukken te kunnen voorkomen.