Honderden Amerikanen verliezen huis door fout in software bank

Technologie is geweldig, maar een foutje kan soms desastreuze gevolgen hebben. Dit is mogelijk het geval bij de Amerikaanse bank Wells Fargo. Een softwarefout zorgde er mogelijk voor dat 400 mensen hun huis uit gezet werden. Dat meldt Reuters.

De bank biedt een speciaal overheidsprogramma aan. Met dat programma kunnen hypotheekbezitters met geldproblemen hun leningen aanpassen. Maar door een fout in de software waren 625 hypotheekeigenaren niet in staat om er gebruik van te maken, ook al kwamen ze er wel voor in aanmerking.

Uit huis gezet

400 van de getroffen klanten kwamen zo erg in de problemen dat ze hun huis uit gezet werden. Of er een duidelijk verband bestaat tussen de problemen en de uit huiszettingen, wil een woordvoerder van de bank niet bevestigen. Maar de instantie bevestigt wel dat mensen die een aanvraag probeerden te doen en werden afgewezen, inderdaad hun huis uit werden gezet.

De getroffen klanten worden nu door de bank bijgestaan. Daar heeft Wells Fargo een potje van 8 miljoen dollar voor opzij gezet. Tegenover CNN zegt de bank “veel spijt te hebben” dat het probleem zich voordeed.