Hoofdontwerper bij Apple: ‘iPhone X kan over een jaar dingen die het nu niet kan’

iPhone X

De iPhone X is pas een week in de winkel te koop, maar Apple’s hoofdontwerper Jony Ive heeft het nu al over de toekomst. In een interview met Wallpaper zegt hij dat de beste feature van het toestel is dat het zich kan blijven aanpassen. Alle functies van het apparaat worden namelijk bepaald door de software. Over een jaar zou de telefoon daardoor er zelfs helemaal anders uitzien.

Over twaalf maanden moet de iPhone X dingen kunnen doen die het nu niet kan, aldus Ive. “Ik denk dat dat uitzonderlijk is. Ik denk dat we er op terugkijken en het zien als een erg significant product.” Hoe die veranderingen er precies uit moeten zien, vertelt Ive echter niet.

Apple Park

Ook sprak Ive over het nieuwe Apple Park, het hoofdkantoor van Apple. Meest bijzonder aan dit pand is dat het de samenwerking tussen de verschillende teams en afdelingen promoot, aldus de topman.

“Op dit moment zijn er een aantal fysiek niet verbonden ontwerpstudio’s, maar nu kunnen we dezelfde studio delen. We kunnen een industrieel ontwerper naast een lettertype-ontwerper zetten, die weer naast een geluidsontwerper zit. En naast iedere set gesloten kantoren is er een groot, open gebied om in samen te werken. Het is geen gang, maar het gaat om grote ruimtes die in het hele gebouw voorkomen.”