How the Grinch Stole Christmas! krijgt na ruim 60 jaar een vervolg

How the Grinch Stole Christmas!

Het verhaal How the Grinch Stole Christmas! van Dr. Seuss is al meermaals verteld. Het origineel is een boek, dat zestig jaar geleden verscheen. Later verschenen er films, waaronder één met Jim Carrey en diverse animatiefilms. Maar een officieel vervolg kwam er nooit. Tot nu dan.

How the Grinch Stole Christmas! vertelt het verhaal van Whoville, waar de Who’s wonen. Het dorpje is gek op kerstmis en viert het jaarlijks uitbundig. Maar The Grinch, een groene buitenstaander, is niet zo’n fan. Dus probeert hij kerstmis voor iedereen te ruïneren. Natuurlijk leert hij uiteindelijk een belangrijke les over de echte waarde van kerstmis en groeit zijn hart maar liefst drie maten.

Het bekende verhaal komt al uit 1957 en werd een enorme hit: het boek is miljoenen keren verkocht en zoals gezegd meermaals verfilmd. Maar hoewel Dr. Seuss meerdere andere boeken schreef – zoals The Cat in the Hat en The Lorax – schreef hij nooit een vervolg op dit verhaal. En van zijn hand komt er ook nooit een vervolg: Dr. Seuss overleed in 1991, nu zo’n 32 jaar geleden.

gHow the Grinch Stole Christmas! deel 2

Toch betekent dat niet het einde voor het verhaal, zo blijkt nu. Er komt namelijk toch een vervolg op het boek, schrijft de BBC. Het nieuwe verhaal is geschreven en geïllustreerd door twee mensen die al meer ervaring hebben in het universum van Dr. Seuss. Het gaat om Alastair Heim – die twee andere Seuss-boeken schreef – en Aristides Ruiz, die een aantal versies van Seuss-boeken illustreerde.

De twee krijgen een behoorlijke vrije hand, aangezien het nieuwe boek niet gebaseerd wordt op iets uit de archieven van Seuss zelf. Met andere woorden: Seuss levert geen enkele bijdrage aan het verhaal, op het origineel en de karakters na natuurlijk. Een echt verhaal is ook nog niet bekendgemaakt, al weten we al wel dat The Grinch nu erg graag wil bewijzen dat zij hart nu voor de feestdagen klopt.

Het boek verschijnt op 5 september, maar is al te reserveren.

Beeld: Shutterstock.com