Nieuw op Disney+ in maart: The Mandalorian, Finding Michael en Boston Strangler

Grogu, Mando en Greef Karga in The Mandalorian seizoen 3.

Hoera, het is maart! En dat betekent dat we vandaag eindelijk verder kunnen genieten van het verhaal van Din Djarin en Grogu, want het nieuwe seizoen van The Mandalorian gaat van start. Maar natuurlijk is dat niet het enige wat Disney+ deze maand toevoegt aan zijn catalogus.

Film: Finding Michael en Boston Strangler

Deze maand heeft Disney+ diverse films voor ons klaar staan, waaronder de thriller Boston Strangler. Deze moordenaar was in de jaren ’60 actief en vermoordde dertien vrouwen in Boston. Journalist Loretta McLaughlin was destijds de eerste die het verband zag tussen de moorden en het verhaal publiceerde.

Deze film gaat over McLaughlin – gespeeld door Keira Knightley – en over de strijd die ze door moest maken rondom seksisme. Vrouwen werden in die tijd namelijk nog helemaal niet serieus genomen als het om dit soort zaken ging.

Ook verschijnt deze maand een documentaire over Michael Matthews, genaamd Finding Michael. Michael vertrok in 1999 om iets bijzonders te doen: hij ging de Mount Everest beklimmen. En dat lukte! Hij voltooide zijn klim en bereikte de top. Maar het verhaal liep helaas slecht af: Michael verdween vlak daarna en werd nooit meer gevonden. Zijn jongere broer Spencer, nu een ondernemer en omroeper, was destijds slechts tien jaar oud. In de documentaire gaat Spencer zelf de Everest beklimmen, in de hoop zijn oudere broer na al die jaren terug te vinden.

Deze films verschijnen in maart op Disney+:

  • Titanic (1 maart)
  • Finding Michael (3 maart)
  • Bono & The Edge: A Sort of Homecoming with Dave Letterman (17 maart)
  • Boston Strangler (17 maart)

Series: The Mandalorian en Abbott Elementary

Bovenal is maart natuurlijk de maand van The Mandalorian. Het derde seizoen gaat op 1 maart van start, met iedere week een aflevering. In het derde seizoen zijn Mando en Grogu weer samen en gaan ze weer op reis, onder meer naar Mandalore.

In ieder geval is al duidelijk dat we op die reizen een aantal bekenden langskomen. Zo gaan we Bo-Katan weer zien en komt ook Moff Gideon weer langs. Verder zien we in de trailer al dat er een flashback komt naar Order 66 in de Jedi Temple, dus mogelijk verschijnt ook Anakin Skywalker nog even in beeld. En wie weet, misschien komt zelfs Ashoka nog even langs.

Daarnaast verschijnt vanaf 1 maart het tweede seizoen van Abbott Elementary, over een openbare school in Philadelphia. Naar verwachting moet Janine zichzelf verder ontdekken, nu ze niet langer in een relatie zit met Tariq. Daarnaast heeft Ava een probleem: ze gebruikte afpersing om schoolhoofd te worden, maar de informatie die ze daarvoor gebruikte werkt niet meer. Bovendien is Superintendent Collins inmiddels een echte vijand geworden. Met andere woorden: ze moet daadwerkelijk aan de slag, wil ze haar baan behouden.

Deze series zie je vanaf maart op Disney+:

  • Abbott Elementary seizoen 2 (vanaf 1 maart)
  • The Mandalorian seizoen 3 (vanaf 1 maart)
  • Unprisoned (vanaf 10 maart)
  • Up Here (vanaf 24 maart)
  • Doogie Kameoloha M.D. (vanaf 31 maart)
Beeld: Disney+