HTC lanceert dit jaar goedkopere blockchain-telefoon Exodus 1s

HTC-Exodus

HTC heeft aangekondigd een goedkopere versie van zijn blockchain-telefoon beschikbaar te maken. Het gaat om de Exodus 1s, meldt Engadget. De telefoon moet tussen de 250 en 300 dollar gaan kosten, stelt een woordvoerder. Aan het einde van het derde kwartaal van dit jaar moet hij verschijnen.

Verder is er nog weinig bekend over de telefoon. Wel is duidelijk dat het apparaat als een volledige node moet gaan werken. Dat houdt in dat het toestel ingezet kan worden als één van de gedistribueerde punten die transacties kunnen valideren en doorsturen naar de bitcoin-blockchain.

Volgens Decentralized Chief Officer Phil Chen van HTC is er namelijk een tekort aan volledige nodes in het netwerk. “Door een meer lange termijn, ecosysteem-perspectief aan te houden als fabrikant, geloven we dat we dit netwerk kunnen helpen groeien voor applicatie-ontwikkelaars, wat een voordeel is voor iedereen die bitcoin gebruikt.”

Verder ondersteunt de Exodus 1s net als zijn voorganger de wallet-app Zion van HTC. De software kan gebruikt worden om cryptovaluta als bitcoin, ether en litecoin op te slaan, te versturen en op te vragen. De volledige blockchain moet je echter op een aparte SD-kaart opslaan. Verder stelt Chen dat de node via een WiFi-verbinding gebruikt moet worden, en dat dit flink wat van je energieverbuik kan vragen.

Exodus

De Exodus 1s is de opvolger van de Exodus 1, die vorig jaar gelanceerd werd. De telefoons zijn met name interessant vanwege hun focus op blockchain en cryptovaluta. Naast een wallet voor die valuta, heeft de Exodus 1 ook een veilige omgeving om je private sleutels en virtuele geld op te slaan.

Verder heeft de telefoon gedecentraliseerde apps die op de blockchain draaien, en zit er een “Social Key Recovery”-functie in. Die functie geeft je opnieuw toegang tot je geld als je je sleutels kwijt bent geraakt, via een aantal vertrouwde contacten.

De telefoon heeft verder een 6 inch quad HD+-scherm, een 16 megapixel-camera aan de achterkant en een 8 megapixel dual-camera voorop. Binnenin zit 6 GB aan RAM-geheugen en 128 GB aan opslag. Hoeveel van die specificaties naar de nieuwe Exodus 1s komen, is onbekend.