Netflix doet test met top 10-lijstjes van meest bekeken content

netflix

Netflix is een nieuwe functie aan het testen waarmee je kunt zien welke content het meest bekeken wordt op de dienst. Dit zie je in de vorm van top tien-lijstjes, meldt Variety. De functie wordt als eerste in het Verenigd Koninkrijk getest. Wanneer en of het naar andere landen komt, is nog onbekend.

De lijstjes zijn onderdeel van een belofte aan investeerders om meer informatie over wat er gekeken wordt te delen. De lijstjes werden in eerste instantie op Twitter gedeeld, maar moeten vanaf deze week ook in de streamingdienst zelf getoond worden. Hoe de informatie precies gepresenteerd wordt, is nog onduidelijk.

Ook deelde Netflix wat details over hoe het meet wat er het meest bekeken wordt. “We kijken naar het meest-bekeken individuele seizoen van een serie, film of special”, aldus het bedrijf. “Bekeken” betekent dat je minimaal 70 procent van een aflevering gezien hebt. Kijk je dus vijf minuten, besluit je dat het niets is en zet je het weer af, dan geldt dit niet als bekeken.

Netflix is verder nog erg veel aan het experimenteren met de informatie. “Het is een test waarmee we willen verzekeren dat deze informatie nuttig is voor je. We passen het dus mogelijk nog aan in de komende weken”, aldus het bedrijf. Kindercontent zit bijvoorbeeld nog niet in de lijstjes. “En als mensen het niet nuttig vinden, stoppen we.”

Meest bekeken content

De grote vraag is dan natuurlijk: welke content wordt het meest bekeken? In Groot-Brittannië staat voor april de natuurhistorieserie “Our Planet” bovenaan, gevolgd door “The Perfect Date” en “The Highwaymen”.

Ook zijn er lijsten per categorie, zoals series en documentaires. Van de series werden “Black Summer”, “After Life” en “Riverdale” het meest bekeken. “Our Planet” staat bij de documentaires ook bovenaan, gevolgd door “The Disappearance of Madeleine McCann” en “Homecoming: A film by Beyoncé”.

Qua films werd “The Perfect Date” in april het meest bekeken door de Britten, gevolgd door “The Highwaymen en The Silence”. Ook zijn er niet-Engelse series die veel bekeken worden, met “Quicksand” bovenaan. “The Ruthless” en “Osmosis” staan op plaats twee en drie.