HTC lanceert nog dit jaar een eigen ‘wearable’

Het wordt steeds drukker in de markt voor wearable tech, want ook elektronicafabrikant HTC zal zich nog dit jaar in de strijd mengen met een eigen product. Na ‘jaren van ontwikkeling’ wil het Taiwanese bedrijf rond de kerst met een draagbare gadget komen, volgens voorzitter Cher Wang in gesprek met Bloomberg.

De afgelopen jaren ging het alles behalve soepel met de Taiwanese fabrikant, met een voorlopig dieptepunt in 2013. In gesprek met Bloomberg verklaren voorzitter Wang en CFO Chang Chialin dat er in 2014 uit een andere vaatje zal worden getapt. Zo is men ‘positief en optimistisch’ dat het bedrijf met kerst een eigen wearable kan gaan laceren.

Many years ago, we started looking at smartwatches and wearables, but we believe that we really have to solve the battery problems and the LCD light problems. These are customer-centric problems.

Het is overigens niet de eerste keer dat medewerkers van HTC zich uitspreken over de ontwikkelingen van wearables binnen het bedrijf. Zo liet het bedrijf in het najaar van 2013 al weten dat het met een eigen Android-smartwatch zou gaan komen en verklaarde CEO Peter Chou de huidige generatie smartwatches vooral ‘gimmicks’. Natuurlijk een (slecht) verborgen steek onder water naar concurrenten Samsung en Sony.

Wie HTC in de afgelopen twee jaar heeft gevolgd, zal niet al te veel verbaast zijn over de uitspraken, overigens. Net als vorig jaar sprak het bedrijf over het verdubbelen van het marketingbudget en het verbreden van het portfolio, maar we weten allemaal wat het jaar vervolgens bracht.