Politie in New York doet proef met inzet Google Glass

Zien we binnenkort elke agent op straat met een Google Glass of andere slimme bril? Dat moet nog maar blijken, maar de eerste tests met Google’s slimme bril door de politie in New York geven vooralsnog positieve resulaten. Dat schrijft het Amerikaanse weblog Venture Beat.

Volgens medewerkers van de New York Police Department (NYPD) heeft het korps meerdere brillen bij Google aangeschaft om te testen in het veld: “We hebben een paar exemplaren gekocht en zijn ze aan het testen. We bekijken of ze een toegevoegde waarde hebben bijvoorbeeld bij patrouilleren

Ook het korps in San Francisco onderstreept de kansen van Google’s slimme bril, alhoewel ze de bril nog niet actief testen. De bril zou kunnen helpen bij het snel opvragen van dossiers of het uitspreken van bepaalde boetes. Daarnaast is men aan de Westkust erg geïnteresseerd  in de mogelijkheden van gezichtsherkenning, terwijl het bureau in NY voorlopig geen uitspraken doet over specifieke toepassingen.

Google zelf heeft intussen verklaard dat het niet actief samenwerkt met politie- of andere regeringsdiensten, maar dat de brillen waar men in New York mee test zijn gekocht via het bestaande ‘Explorer’-programma.

In de Verenigde Staten zal het inzetten van de bril door wetshandhavers wellicht weer leiden tot nieuwe discussies rondom privacy. Al eerder zorgde Google Glass voor veel ophef in het Amerikaanse Senaat.