Huawei komt met techniek die telefoons tien keer sneller oplaadt

Het blijkt nogal ingewikkeld om de capaciteit van smartphoneaccu’s te vergroten, dus inmiddels is er een andere race aan de gang: wie kan de accu het snelst weer opladen?

Qualcomm is alweer een tijdje bezig met Quick Charge en introduceert volgend jaar de derde versie, zodat smartphones met een Snapdragon-processor weer een beetje sneller opladen. Huawei heeft ervoor gekozen zijn eigen weg te gaan en dat werpt vruchten af, want de Chinese smartphonemaker toonde deze week een nieuwe manier om accu’s in recordtijd op te laden.

Huawei maakt gebruik van grafeen, dat niet alleen sterk is, maar ook erg goed geleidend werkt. De Chinezen claimen op die manier accu’s tien keer sneller op te kunnen laden. Tijdens een demonstratie in Japan liet het bedrijf bijvoorbeeld zien dat het in staat is een 3000mAh-accu in vijf minuten tot 48 procent op te laden. Dat is indrukwekkend, zeker als je je bedenkt dat de meeste smartphones een kleinere accu hebben en dus nog sneller zullen opladen.

De Chinese fabrikant heeft nog niet vrijgegeven wanneer we de nieuwe snellaadtechniek gaan zien in de smartphones van het merk, maar gezien de hoopgevende testresultaten hopen we dat het snel zover is.