Huawei werkt samen met Gentle Monster aan slimme brillen

Huawei

Huawei is een samenwerking begonnen met het Koreaanse brillenmerk Gentle Monster om een serie aan slimme brillen te maken. Dat meldt TechCrunch.

De brillen moeten een soort vervanging worden voor oortjes. Je kunt met het apparaat namelijk telefoneren zonder dat je iets in je oor hoeft te stoppen. Er zit geen knop op het apparaat, maar je kunt wel op de bril tikken om bijvoorbeeld een telefoontje op te nemen.

Alle apparatuur zit in de bril verwerkt, waardoor je dus geen uitstekende elementen hebt. Het gaat om onder meer een dual microfoon, een accu en speakers. Die speakers zitten recht boven je oren, zodat alleen jij het geluid hoort en je buren niet.

Geen camera

Er zit echter geen camera op het apparaat. Huawei heeft namelijk geen zin in een debat over privacy, en heeft dus besloten om er helemaal geen camera in te stoppen.

De brillen komen met een leren hoesje met een USB-C-poort aan de onderkant. Ook kun je de bril draadloos opladen. De bedoeling is dat de slimme brillen in juli dit jaar verschijnen. Het is onbekend of ze dan ook direct naar Nederland komen.

Deze foto is beschikbaar gesteld onder de Creative Commons-licentie door Kārlis Dambrāns