Vertrokken mede-oprichter Hyperloop One begint concurrerend bedrijf: Arrivo

Hyperloop

Brogan BamBrogan, mede-oprichter en voormalig CTO van het bedrijf Hyperloop One, is een concurrerend bedrijf gestart: Arrivo. Het bedrijf is gisteren officieel aangekondigd, nadat USA Today eerder al opmerkte dat de naam verscheen op het LinkedIn-profiel van de kersverse CEO.

BamBrogan spande samen met drie andere voormalig medewekers van Hyperloop One deze zomer een rechtszaak aan tegen zijn voormalige werkgever. BamBrogan beweerde onterecht ontslagen te zijn. Hyperloop One kwam op zijn beurt met een tegenrechtszaak, waarin het bedrijf  beweerde dat de vier medewerkers van plan waren bedrijfsgeheimen te stelen. Het conflict werd volgens USA Today in november 2016 afgewikkeld.

Arrivo

Arrivo is naast dit viertal opgericht door nog drie anderen. Volgens Recode wil het bedrijf zich op het ontwerp van zowel de infrastructuur als de wagentjes richten. Of het bedrijf zijn ontwerpen ook zelf gaat bouwen, is nog onzeker.

Het bedrijf wilde tegen Recode niet veel bekendmaken over zijn plannen. Arrivo beweert wel investeringen binnengehaald te hebben en wil dit jaar nog zeventig mensen in dienst nemen. Het bedrijf wil twee testlocaties neerzetten: één in de Verenigde Staten en een daarbuiten.

Naast Hyperloop One profileert nog een ander bedrijf zich als een van de voorlopers van het futuristische transportsysteem: Hyperloop Transport Technologies. “De hyperloop wordt een industrie”, zegt BamBrogan tegen Recode. “Een aantal jaar geleden was het slechts een vaag idee en sciencefiction.”

Toch is het concept van de hyperloop nog volop in ontwikkeling. Critici vragen zich af of de techniek uiteindelijk ver genoeg ontwikkeld kan dat het transportsysteem daadwerkelijk mensen kan vervoeren.