iBeacons krijgt concurrent in Qualcomm Gimbal Beacons

De iBeacontechnologie moet voor Apple de nieuwe manier worden om een verbindingen tussen de klant en de winkel op gang te brengen. Deze sensoren volgen de weg van de klanten door de winkel en geven gepersonaliseerde advertenties. De iBeacons krijgen nu met de Gimbal Beacons van Qualcomm een stevige concurrent op dit gebied.

De Qualcomm Beacons heten de Gimbals en zijn verkrijgbaar in twee maten: de Series 10 is een kleintje van 3 x 4 cm en de Series 20 is iets groter met 9 x 10 cm. De kleine Beacons zijn al verkrijgbaar voor maar 5 dollar per stuk. Beide sensoren werken met Bluetooth Smart, of Bluettooth LE. Met deze nieuwste Bluetooth-verbinding zijn de sensoren tot 30 cm nauwkeurig. En misschien nog wel het belangrijkste: hoewel de Gimbals voorlopig alleen werken voor iOS, wordt binnenkort ook Android ondersteund!

Gimbal2

Het idee van Qualcomm is dat deze sensoren gebruikt kunnen worden in fysieke winkels, waar de eigenaar de klant kan volgen in zijn pad door de winkel. De eigenaar kan vervolgens persoonlijke advertenties of begroetingen laten verschijnen op de smartphone van de klant. Dit moet volgens Qualcomm leiden tot een ultra-persoonlijke winkelervaring.

“Use of the platform enables brands to increase sales and drive loyalty by delivering highly relevant communications while those consumers are physically present in their stores and venues. Brands using the Gimbal platform can send customized communications based on interest derived from geofence triggers and proximity triggers, all matched to inferred interests,” aldus Qualcomm.

Het op een dergelijke manier volgen van klanten, heeft nogal wat invloed op de privacy van deze klant. Qualcomm is zich hier gelukkig bewust van en geeft dan ook aan dat de klant de volledige controle houdt. In het Gimbalplatform kan de klant zelf aangeven op welke manier en wanneer het toegestaan is om hem te volgen.