Een kijkje in de keuken bij Samsung

De meeste mensen kennen Samsung van de smartphones, maar Samsung maakt nog veel meer producten dan dat. Al deze producten worden uitvoerig getest op onder andere elektromagnetische straling. Engadget kreeg de kans om hier een kijkje te nemen en publiceerde mooie foto’s van dit indrukwekkende lab.

Het EMC Lab van Samsung staat midden in het grote complex van Samsung in Suwon, Korea. Ieder jaar worden hier ruim 4000 producten getest. In de kamer op de foto’s wordt alleen getest hoeveel elektromagnetische straling een product uitstraalt.

In de kamer zijn verschillende antennes opgesteld die samen geluid kunnen meten tussen de 20 MHz en de 26 GHz. Het product wordt op een ronddraaiende plaat gezet om de straling vanuit alle hoeken goed te kunnen meten. De witte tegels op de muur lijken geluid tegen te houden, maar zorgen puur voor de lichtheid van de kamer. Het zwarte foam achter de witte platen zorgt voor het opvangen van geluid.

Het hele proces duurt ongeveer zeventig minuten en is bijna helemaal geautomatiseerd. Hiermee wordt voorkomen dat de metingen op wat voor manier dan ook beinvloed worden. Samsung gaat er altijd van uit dat alle producten door de test komen, maar zodra er ook maar iets fout gaat, wordt direct de productie stopgezet.

Bekijk alle foto’s en een video op de site van Engadget.