IBM investeert nog eens 1 miljard dollar in verdere uitbreiding van haar cloudoplossingen

’s Werelds grootste IT-bedrijf IBM kondigt vandaag opnieuw een grote investering aan in Cloud. Nadat het bedrijf eerder dit jaar al een investering van 1.2 miljard dollar aangekondigde voor de uitbreiding van haar wereldwijde cloud infrastructuur, komt daar vandaag nog een ‘kleine’ 1 miljard dollar bovenop.

Deze investering is gericht op een nieuw ontwikkelplatform voor cloudapplicaties: Platform-as-a-Service (PaaS). Dit platform stelt bedrijven in staat om sneller en efficiënter bedrijfsapplicaties te creëren, af te nemen, en de brug te slaan tussen bedrijfsapplicaties en hybride cloud constructies.

De investering is vooral van belang voor softwareontwikkelaars. Van de 18 miljoen softwareontwikkelaars is namelijk slechts 25% betrokken bij de ontwikkeling van applicaties specifiek voor de Cloud. Omdat steeds meer bedrijven hun applicaties vanuit de Cloud willen aansturen, zijn  ontwikkelaars in hoog tempo op zoek naar de mogelijkheden om hun applicaties ook voor de Cloud beschikbaar te maken.

Onder de naam BlueMix levert IBM een open, geïntegreerd en schaalbaar ontwikkelplatform. Dit zal ontwikkelaars moeten helpen om snel en efficiënt bedrijfsapplicaties te bouwen die geschikt zijn de voor de cloud.

Daarnaast kondigt het bedrijf ook aan dat het zijn middleware portfolio, waaronder Websphere, ook in een SoftLayer cloudomgeving aan gaat bieden. Met meer dan 200 applicatie en middlewarepatronen van IBM en verschillende zakenpartners zijn applicatieontwikkelaars en -beheerders nu in staat om een applicatieomgeving op te zetten in een hybride cloudconstructie, met als gevolg een gesimplificeerde en flexibelere IT-omgeving.