IBM: ‘Macs zijn uiteindelijk tot 500 euro goedkoper dan pc’s’

In mijn omgeving hoor ik regelmatig van mensen die nog geen Mac gebruiken dat ze best willen, maar dat ze het prijsverschil te groot vinden. En een feit is: de goedkoopste Macbook is stukken duurder dan de goedkoopste Windows-laptop. Maar volgens Apple-liefhebbers kun je de aanschafprijs van een Mac en Windows-computer eigenlijk niet vergelijken. Onder meer door het verschil in kwaliteit, design en duurzaamheid.

IBM, ooit de grootste aartsvijand van Apple, gaat zelf een stap verder. Het bedrijf zegt per computer in vier jaar tijd tussen de 250 en 500 euro te besparen door Macs te gebruiken in plaats van pc’s.

Ruim een jaar geleden introduceerde IBM de mogelijkheid voor zijn personeel om te kiezen tussen Mac of een Windows-systeem. Inmiddels zijn er 90.000 Macs gebruik in het bedrijf en dat bevalt erg goed. Het blijkt namelijk dat Windows-computers resulteren in twee keer zoveel telefoontjes naar de helpdesks als Macs, zegt een vice-president van IBM.

De komende jaren gaat IBM waarschijnlijk nog veel meer besparen dan het nu doet, doordat het bedrijf de Mac heeft omarmt. Drie op de vier medewerkers die nog op Windows werkt wil als volgende computer een Mac.