IBM’s supercomputer bouwt echt VR-wereld voor het spel: Sword Art Online

IBM Japan heeft aangekondigd mee te gaan werken aan een project dat het spel Sword Art Online: The Beginning gaat ‘vertalen’ naar een VR-wereld. Met behulp van IBM’s clouddienst SoftLayer en supercomputer Watson wordt er een massive multiplayer VR-game ontwikkeld, waarbij heel veel gamers via internet tegelijk spelen in een VR-wereld. Hierbij moet het voor spelers mogelijk worden om het spel te spelen door het gebruik van je lichaam in plaats van met een controller.

Sword Art Online is een spel waarin een aantal jongeren die een spel spelen opgesloten zitten in een VR-wereld. Ze kunnen terug keren naar de echte wereld door het spel te verslaan. Het is dus een vrij logische stap dat met de komst van de verschillende VR-brillen op de markt dat het spel wordt vertaald naar een echte VR-game.

Volgens Engadget is het enige dat de ontwikkelaar heeft laten weten, dat het een compleet nieuwe game-ervaring zal worden. SlashGear liet echter weten dat het spel waarschijnlijk ondersteund wordt op de HTC Vive en de Oculus Rift. Aankomende maand wordt het spel getest door 208 testers uit Tokyo, wanneer het spel ook daadwerkelijk uit wordt gebracht is niet bekend.