PayPal en Vodafone gaan contactloos betalen met smartphone ondersteunen

Paypal heeft tijdens het Mobile World Congress 2016 bekend gemaakt dat het verschillende samenwerking aangaat met internationale telecomproviders, waaronder Vodafone, Telcel en Claro. PayPal wil daarmee zijn producten opnieuw vormgeven zodat ze aansluiten op PayPal’s nieuwe visie voor de toekomst. Zo moet de financiële services onder andere sneller, simpeler en minder exclusief worden.

CEO van PayPal, Dan Schulman liet weten dat ze gebruikers meer flexibiliteit en keuzes willen geven over de manier waarop ze hun geld kunnen gebruiken. Eén van de manieren waarop PayPal dit voor elkaar wil krijgen is door een samenwerking met Vodafone aan te gaan.

Door middel van de samenwerking moet het voor Nederlandse Vodafone-klanten die een PayPal-account hebben, mogelijk worden om contactloos te betalen met Android-smartphones met NFC-ondersteuning . Hiervoor moet dan wel eerst de Vodafone Wallet-app geïnstalleerd worden.

De nieuwe service wordt voor het eerst gelanceerd in Spanje en zal zich later dit jaar uitbreiden naar meerdere Europese markten. PayPal werkt naast Vodafone ook samen met de grote telecombedrijven Telcel en Claro in Mexico en Brazilië.

PayPal-app gaat NFC ondersteunen

Naast de samenwerking met grote telecom-aanbieders lanceerde PayPal kort geleden zijn nieuwe mobiele app op 145 plekken in de wereld. PayPal gaat in de volgende versie van de app ook NFC ondersteunen. Hierdoor moet het ook voor gebruikers in de Verenigde Staten en Australië later dit jaar mogelijk worden om met hun Android-smartphone gemakkelijk contactloos te betalen.

Momenteel is het in Nederland bij ING al mogelijk om contactloos met hun Android-smartphone te betalen. Hiervoor betalen klanten €0,50 per maand. Ook bij de Rabobank kan het al met een zeer beperkt aantal Android-telefoons. KPN liet onlanfs weten een samenwerking te zijn gestart met de Rabobank die het mogelijk maakt om via via de simkaart in een toestel contactloos te betalen met je smartphone. Voor Apple-gebruikers is het afwachten tot Apple zijn dienst Apple Pay in Nederland beschikbaar maakt.