‘Icoontje in iOS 12 toont nieuw ontwerp van iPad Pro’

iPad Pro

9to5Mac heeft een nieuw icoontje in iOS 12 gevonden, dat het uiterlijk van de nieuwe iPad Pro lijkt te onthullen. De nieuwe iPad wordt naar verwachting morgen aangekondigd tijdens een evenement van Apple.

Het icoontje toont de iPad met ronde hoeken, geen thuisknop en geen inkeping. Dat komt overeen met eerdere geruchten over de tablet. Verschil met de nieuwe iPhones is dat de iPad vrij dikke schermranden heeft in vergelijking met de telefoons. Dit kan mogelijk komen omdat het icoontje dikkere lijnen nodig heeft, maar ook omdat de iPad daadwerkelijk dikkere randen krijgt.

Bovenop de tablet zit nog steeds de standby-knop. Aan de zijkant zit een knop speciaal om Siri op te roepen en screenshots te maken. Om het apparaat helemaal uit te schakelen, kun je de twee knoppen tegelijkertijd indrukken.

iPad-Pro-iOS-12

Eerdere geruchten

Volgens eerdere geruchten krijgt de iPad Pro sensoren en een camera voor FaceID in de randen. Daarmee kun je de tablet ontgrendelen, zowel als je hem horizontaal vasthoudt als wanneer je hem verticaal vasthoudt.

Daarnaast krijgt het apparaat 4K HDR-output naar externe schermen via een USB C-poort.