Startup Terminal laat bedrijven teams op afstand inhuren

Terminal, samenwerking, vierdaagse werkweek

De Amerikaanse startup Terminal wil de toekomst van Silicon Valley aanpassen. In plaats van alleen werknemers aan te nemen, laat dit bedrijf je namelijk complete teams aannemen, meldt Quartz.

Er zijn inmiddels genoeg tech-bedrijven met kantoren over de gehele wereld. En die kantoren moeten gevuld worden met werknemers, waar vaak ontzettend veel voor betaald wordt. Engineer-stagiairs krijgen vaak het dubbele betaald van wat een gemiddelde werknemer in de Verenigde Staten in een andere branche betaald krijgt.

Bovendien is er een gigantisch tekort aan talent. Veel tech-bedrijven zetten meer software in in de hoop dat dit de oplossing is. Volgens Dylan Serote, mede-oprichter van Terminal, is dat echter niet het geval. “Er is veel ontwikkeling van technologie voor recruiting en HR, maar uiteindelijk is dat gewoon een manier om door dezelfde groep aan talenten te navigeren.”

Terminal doet het daarom anders. De startup geeft bedrijven kantoren op afstand. Bedrijven die een abonnement afnemen, krijgen een team aan engineers die ze eventueel aan kunnen nemen, evenals kantoorruimte en ondersteuning om ze van start te laten gaan. Daardoor zoek je dus niet meer naar een enkel talent, maar krijg je direct een hele groep.

Inmiddels is Terminal in diverse Canadese steden actief, waar veel talent en universiteiten zitten. Het gaat onder meer om Toronto, Montreal en Vancouver.

AWS

Serote stelt dat het bedrijf hetzelfde doet voor het aannemen van werknemers als wat Amazon Web Services (AWS) doet voor computing resources. Voor AWS moest ieder bedrijf zijn eigen servers opzetten en zijn eigen data opslaan. Nu kunnen bedrijven Amazon of een ander bedrijf dat cloud computing-diensten aanbiedt betalen om hun data op de servers van die bedrijven te plaatsen.

Daardoor gaan de kosten naar beneden en kunnen startups hun producten snel lanceren. Dat is wat Terminal ook doet: je betaalt een bedrag dat gelinkt is aan het success van de teams die het hielp bouwen.