IKEA lanceert nieuwe meubels die je smartphone draadloos kunnen opladen

IKEA heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe meubellijn gelanceerd die meubels omtovert tot complete, draadloze oplaadstations. Hierdoor kun je straks je smartphone en tablet draadloos opladen via de meubels van IKEA.

De nieuwe lijn, genaamd Wireless Charging, is er op gericht om bedrade opladers uit het huis te bannen. Aangezien er steeds meer ‘oplaadbare’ apparatuur in ons huis verschijnt, neemt ook het aantal opladers toe. Volgens IKEA is dit zonde van het uiterlijk vertoon van je huis.

ikea

Richard La Graauw, Interior Design Manager bij IKEA Nederland, zegt het volgende over de nieuwe lijn:

We gebruiken onze smartphones de hele dag door. Tot het vervelende moment dat je batterij leeg is. Op de één of andere manier is je oplader op deze momenten altijd zoek of zit het snoer in de knoop.

Dankzij deze nieuwe collectie wordt opladen een natuurlijk onderdeel van je interieur. Het resultaat is een slimmer, mooier en bijna draadloos huis.

‘Wireless Charging’

De nieuwe collectie bestaat uit diverse meubels, waaronder nachtkastjes en bureaulampen, met een geïntegreerd draadloos oplaadstation. Als je vervolgens je smartphone of tablet op het plusteken van het meubel legt, wordt de apparatuur automatisch opgeladen zonder kabels.

ikea

Overigens dient de apparatuur die je wilt opladen wel over de Qi standaard te beschikken, anders zul je een speciaal hoesje (VITAHULT) moeten kopen van IKEA die je vervolgens om je smartphone of tablet kunt doen. Daarnaast beschikken de meubels over een USB-poort, zodat je ook andere apparatuur kunt opladen via de nieuwe meubels van IKEA.

Mocht je geen nieuwe meubels nodig hebben, dan kun je ook terecht voor enkel een mobiel oplaadstation. Dit oplaadstation van IKEA kun je overal in huis neerleggen, waardoor je overal draadloos kunt opladen. Verder biedt IKEA ook nog andere oplaadstations aan die je zelf kunt inbouwen in de huidige meubels. Zo kun je van je designertafel ook een draadloos oplaadstation maken.

ikea

Begin dit jaar gaf IKEA aan dat het de boot op het gebied van online ‘volledig’ heeft gemist. Het ziet er naar uit dat het bedrijf dat wilt compenseren door vroegtijdig in te springen op een nieuwe trend: connected home. De nieuwe meubellijn is beschikbaar vanaf 15 april.