Startup ‘FeelReal’ brengt VR naar nieuwe dimensie met geuren en temperatuur

Naast het geweld van het Mobile World Congress (MWC) is vandaag ook de Game Developers Conference (GDC) van start gegaan. Tijdens de GDC wordt reikhalzend uitgekeken naar virtual reality headsets op het gebied van gamen.

Valve lichtte vorige week alvast een tipje van de sluier op en ook een nieuwe startup laat nu van zich horen. Startup ‘FeelReal‘ is van plan om virtual reality naar grotere hoogte te brengen met een speciaal VR masker. Zo omschrijven zij zichzelf als volgt:

FeelReal is an immersive technology company that developed the world’s first fully operating prototype of a revolutionary virtual reality mask for 3D video games and movies that brings virtual reality technology to a new level.

Het idee achter het virtual reality masker is simpel: FeelReal wil de virtual reality beleving nog specialer en intenser maken door nieuwe elementen toe te voegen zoals, geuren, temperatuurverschillen en vibraties. Hierdoor is het volgens de startup mogelijk om tijdens het gamen onder andere de wind door je haren te voelen, waardoor je jezelf compleet in de game waant.

oculus

Zo maakt het VR masker gebruik van twee kleine ‘ventilatoren’ om de wind langs je gezicht te blazen en zit er een systeem ingebouwd waardoor je ‘mist’ kunt ervaren. Daarnaast maakt het masker gebruik van een vervangbare cartridge die maar liefst zeven verschillende geuren kan produceren tijdens het gamen. Via een speciaal trilsysteem zal het masker gaan trillen, zoals we gewend zijn bij de dualshock controllers van PlayStation.

Daarnaast biedt het masker je ook de mogelijkheid om voldoende interactie te hebben met andere gamers. Zo kun je via de ingebouwde microfoon met medespelers communiceren en heeft het masker een batterijduur van ongeveer vier uur bij intensief gebruik.

feelreal VR

Volgens het bedrijf zal het masker je gezicht niet raken en kun je het masker gebruiken in combinatie met de Samsung Gear VR, de Oculus Rift DK2, de Sony Morpheus en de Zeiss VR One.

De FeelReal VR mask is inmiddels in pre-order gegaan voor een prijs van 249,99 dollar en je krijgt er gelijk een aantal cartridges met geuren bij. Verder zou het bedrijf een campagne op Kickstarter willen lanceren voor het virtual reality masker.