IKEA maakt stekker die werkt met eigen Trådfri-app voor slimme lampen

IKEA Smart Lighting

IKEA werkt aan een zogenaamde Zigbee-stekker. Daarmee kun je bestaande, niet-slimme lampen in- en uitschakelen via de eigen Trådfri-app. Die app hoort bij de serie slimme lampen van het bedrijf. De Zigbee-stekker moet aan het begin van de zomer in 2018 in de winkel liggen, bevestigt de meubelmaker tegenover Tweakers.

De werking van de stekker is eenvoudig. Je steekt hem in het stopcontact, sluit er een willekeurige lamp op aan en via de app kun je deze vervolgens aan en uit zetten. Daardoor kun je dus ook je normale verlichting bedienen met je smartphone. Details zijn er op dit moment echter nog niet. Die komen begin 2018 naar buiten.

Slimme lampen

Ook is er nieuws over de slimme verlichting uit de Trådfri-serie van IKEA. Volgens het bedrijf moeten er volgend jaar losse rgb-lampen te koop zijn met een E14- en E27-fitting. Op dit moment zijn die lampen namelijk niet los te koop. De E27-variant kun je sinds begin deze maand wel in combinatie met een draadloze afstandsbediening aanschaffen voor 34,95 euro.

De lampen moeten volgend jaar aan het eind van de zomer of aan het begin van de herfst in de schappen liggen.