Ook Imgur heeft nu zijn eigen variant op Stories: Snacks

We zagen het Stories-format het afgelopen anderhalf jaar overal voorbij komen. Nadat Snapchat het originele idee in 2013 lanceerde, voegden Instagram, Facebook, WhatsApp en onlangs zelfs YouTube een vorm van Stories toe aan zijn platforms. De volgende die we aan dit rijtje kunnen toevoegen: Imgur. Het afbeeldingsdeelplatform lanceerde het format dit weekend in zijn iOS-app.

Stories heten bij Imgur ‘Snacks’ en verschijnen zodra gebruikers willen zoeken naar afbeeldingen. Het gaat bij de Snacks niet om video’s, maar gifjes. Gebruikers kunnen op een gif klikken, waarna die afspeelt zoals gebruikelijk. Door op de naam van het gifje te klikken, worden gebruikers naar het originele bericht gebracht. Daar kunnen zij de afbeelding upvoten, aan favorieten toevoegen of een reactie achterlaten.

Ook kunnen gebruikers gif na gif bekijken door in het Snacks-carrousel naar links te swipen. Er verschijnt dan direct een nieuwe gif, terwijl de oude verdwijnt. De oude gif is ook niet meer zomaar terug te kijken, tenzij de gebruiker de afbeelding bijvoorbeeld bewaart in zijn favorieten.

Wanneer de Snacks ook voor Android beschikbaar worden, is niet bekend.

Hack

Eind vorige maand maakte Imgur bekend in 2014 slachtoffer te zijn geworden van een hack. Daarbij zijn de e-mailadressen en wachtwoorden van 1,7 miljoen accounts buitgemaakt.