In Californië moeten nieuwbouwhuizen nu verplicht zonnepanelen krijgen

Californië is de eerste Amerikaanse staat waar nieuwbouwhuizen verplicht zonnepanelen moeten krijgen. De regel gaat vanaf 2020 in. Dat meldt The Verge.

De regelgeving heeft te maken met de ambitieuze doelen van Californië op het gebied van energie. De staat wil namelijk dat in 2030 minimaal de helft van de elektriciteit uit groene energie komt. Op dit moment is zonne-energie al verantwoordelijk voor 16 procent van de elektriciteit in de staat.

Duur

Groot nadeel is echter dat de huizen erg duur worden. Volgens The New York Times worden huizen namelijk 8.000 tot 12.000 dollar duurder. En dat is een flink bedrag als je bedenkt dat een gemiddelde gezinswoning in de staat bijna 565.000 dollar kost. De maandelijkse hypotheek gaat dan met 40 dollar omhoog.

Toch kan het op de lange termijn een groot voordeel zijn, ook voor huiseigenaren. De rekening voor elektriciteit zou namelijk met 80 dollar dalen. Onder de streep houd je dan dus 40 dollar over. In 30 jaar zou een gezin dan 19.000 dollar kunnen besparen.