Spotify test afspeellijst met de favoriete nummers van je vrienden

Spotify

Spotify is een geheel nieuwe afspeellijst genaamd Friends Weekly aan het testen. Dat heeft een woordvoerder van de streamingdienst bevestigd tegenover The Verge. De test begon al een paar maanden geleden, maar lijkt nu naar een grotere groep gebruikers uit te rollen.

In Friends Weekly verschijnen nummers die je vrienden recent hebben afgespeeld. Natuurlijk kun je de openbare afspeellijsten van je vrienden al volgen, maar dan moet je wel naar hun pagina gaan om ze te vinden. In Friends Weekly verschijnen de nummers die je vrienden luisteren automatisch. En deze afspeellijst staat op de voorpagina van de app.

Discover Weekly

Ook verschijnen de Discover Weekly-afspeellijsten van je vrienden op de voorpagina. Dit is echter alleen bij een zeer kleine groep gebruikers het geval. Niet iedereen die nu Friends Weekly heeft, heeft ook de Discover Weekly van hun vrienden.

Het lijkt er op dat de streamingdienst de app met de afspeellijsten socialer wil maken. Wanneer de functie naar iedereen uitgerold wordt, is onbekend.