In Lelystad kun je vanaf woensdag je euro’s omzetten in Bitcoins

Het jonge bedrijf BitSend opent aanstaande woensdag officieel een pop-up Bitcoin-betaalautomaat op het station in Lelystad waarmee je contant geld om kunt zetten (ofwel: witwassen) in Bitcoins en er gelijk een kopje koffie mee kunt kopen.

Bitcoin is een virtuele munt waarmee je op een veilige manier en zonder tussenkomst van centrale instanties, banken of de overheid betalingen kunt doen. Dit maakt de munt neutraal, veilig en bestand tegen corruptie. BitSend probeert de Bitcoin toegankelijker te maken onder het Nederlandse publiek omdat de munt tot nu toe vooral bekend is onder de échte tech nerds.

De automaat staat in een speciale oranje kiosk voor het station van Lelystad. BitSend heeft een deal gesloten met de eigenaar van deze kiosk zodat mensen meteen een kopje koffie of broodje bal kunnen aanschaffen met hun virtuele munt. Het enige wat je nodig hebt is een mobiele telefoon met een versie van de Bitcoin Wallet; de mobiele portemonnee waarin je de Bitcoins kunt bewaren.

Als je nog niet echt bekend bent met Bitcoin en je wilt er toch graag meer over weten dan ben je in Lelystad ook op de goede plek: de oprichters van Bitcoin geven woensdag namelijk de hele dag presentaties en beantwoorden vragen over Bitcoins. Volgens Romy Driessen, mede-oprichter van BitSend, is nu het goede moment om over te stappen op Bitcoin:

De waarde van de munt gaat nog steeds omhoog dus dat betekent dat je koopkracht stijgt als je Bitcoins aanschaft.

BitSend is van plan de komende tijd meerdere pop-up Bitcoin-automaten door het hele land te openen. Zo zal er waarschijnlijk volgende maand een pop-up automaat in Amsterdam of Utrecht geplaatst worden, dus hou de website in de gaten als je ook interesse hebt om te investeren in deze virtuele munt.