Bij ING kunnen iPhone X-gebruikers nu betalen met Face ID

Klanten van ING die in het bezit zijn van een iPhone X, kunnen vanaf nu betalen met Face ID. De functie zit vanaf vandaag in de app van de bank, maakt ING bekend. De gezichtsherkenning in de smartphone kunnen klanten inloggen en betalingen bevestigen.

De iPhone X is sinds afgelopen vrijdag te koop in Nederland en België. Apple presenteerde de jubileumtelefoon tegelijk met de iPhone 8. Met het stokpaardje gezichtsherkenning wil Apple na de vingerafdrukscanner een nieuwe manier bieden om je telefoon te ontgrendelen. Grote concurrent Samsung introduceerde dezelfde technologie ook al bij zijn eigen vlaggenschip, de Galaxy S8.

Het versleutelen van je Samsung-telefoon met gezichtsherkenning bleek al snel te omzeilen, waardoor Samsung aanraadt om liever de vingerafdrukscanner of een traditionele pincode te gebruiken. Apple beweert het tegenovergestelde. De kans dat een willekeurig persoon met zijn gezicht jouw iPhone kan ontgrendelen, is volgens Apple één op een miljoen. Met Touch ID, ontgrendelen met je vingerafdruk, is die kans volgens het bedrijf één op 50.000.