ING-klanten kunnen vanaf vandaag met hun smartphone contactloos betalen

ING draadloos betalen

Klanten van ING met de bijbehorende app kunnen vanaf vandaag contactloos betalen met hun mobiel. Waar je voorheen nog je pinpas tegen de betaalterminal moest drukken kan dat nu simpelweg met je smartphone.

Niet voor alle klanten is de functie overigens beschikbaar: je zult moeten beschikken over een Android-smartphone met softwareversie 4.4 of hoger. Daarnaast moet de telefoon uitgerust zijn met een NFC-chip zodat de smartphone op dezelfde manier verbinding kan maken met de betalingsterminal als de pinpas.

Eerder deze maand konden ongeveer 10.000 ING-klanten de functie alvast uitproberen, en volgens ING is deze testfase succesvol afgesloten. Hun feedback is meegenomen in deze verbeterde versie van contactloos betalen. Wat er precies verbeterd is laat de bank niet weten.

iPhone-gebruikers kunnen de nieuwe vorm van betalen niet gebruiken, maar dat ligt grotendeels aan Apple en niet aan de Nederlandse bank. Apple gebruikt Apple Pay als hun draadloze betalingsopties, die ook gebruikmaakt van een NFC-chip in het toestel. Echter kunnen partijen als ING geen gebruikmaken van NFC in de iPhone en moeten daarom wachten totdat Apple besluit hun betalingsdienst uit te rollen in Nederland. De dienst is nu enkel te gebruiken in het Verenigend Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Laurens Schretlen, manager Cards & Mobile Payments ING:

We willen betalen continu makkelijker maken voor onze klanten en dit is weer een nieuwe stap. Met mobiel betalen hoef je geen betaalpas uit je portemonnee te halen. Je kunt eenvoudig afrekenen met je mobiele telefoon, die je toch vaak al bij de hand hebt. De afgelopen maanden hebben al duizenden klanten met de bètaversie van de Mobiel Betalen App van ING betaald en hun ervaringen aan ons doorgegeven. Het is geweldig dat we de app daarmee nog beter hebben kunnen maken en nu aan een breed publiek kunnen aanbieden.

Betalen met je mobiel kan al op meer dan 100.000 plekken in Nederland: kortom overal waar een moderne betaalterminal staat. Volgens ING is ongeveer 65 procent van alle Android-toestellen in Nederland geschikt om de nieuwe manier van betalen te ondersteunen. De dienst is overigens de eerste zes maanden gratis, daarna kost het gebruik van de Mobiel Betalen App vijftig cent per maand.