Instagram introduceert Snapchat-achtige tags om vrienden toe te voegen

Instagram heeft een nieuwe functie genaamd “nametags” toegevoegd. Met de functie moet het eenvoudiger worden om vrienden toe te voegen, meldt het sociale medium in een blogbericht. De functie lijkt veel op een functie van Snapchat: Snapcodes.

Het idee is dat je je camera richt op een code. Vervolgens krijg je de optie om degene van wie de code is te volgen, of om naar zijn profiel te gaan. Daarmee lijkt het vrij veel op Snapcodes van Snapchat, wat een vergelijkbare functie is.

Instagram-Nametag

De nametags kun je zelf aanmaken in de app door naar je profiel te gaan, op de knop met drie lijntjes te klikken en naar ‘Nametag’ te gaan. Je kunt ze zelf personaliseren met kleurtjes, emoji en selfies. De codes zijn te delen via appjes of via andere sociale media.

Schoolgemeenschappen

Instagram test verder een functie voor gemeenschappen op school. Daarmee kun je lid worden van een groep van je school en je academische geschiedenis delen. Het gaat onder meer om informatie als de naam van de school, het jaar waarin je afstudeerde en activiteiten die je hebt gedaan.

Verder kun je mensen die de school hebben toegevoegd aan hun profiel opzoeken en volgen. De functie wordt nu getest op “sommige” Amerikaanse universiteiten, maar moet in de komende weken uitgerold worden naar meer scholen. Het is onbekend of de functie ook hier getest wordt.