Instagram laat gebruikers hun Stories ook als Facebook Stories delen

Gebruikers van Instagram kunnen hun Instagram Stories voortaan ook delen op Facebook. Die optie wordt vandaag uitgerold voor alle gebruikers, bevestigt een woordvoerder van Facebook tegen TechCrunch. Andersom, het delen van Facebook Stories op Instagram, wordt niet mogelijk.

Met de stap wil Facebook vermoedelijk het aantal gebruikers van Facebook Stories opkrikken. Hoeveel dagelijkse of maandelijkse actieve gebruikers die functie heeft, heeft het bedrijf tot nu toe nog niet naar buiten gebracht. Over Instagram Stories is Facebook wel openhartig. Volgens het bedrijf heeft de functie 250 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Dat is meer actieve gebruikers dan de inspiratiebron van de functie, Snapchat, heeft. Dat sociale medium heeft volgens de meest recente cijfers in totaal 173 miljoen dagelijks actieve gebruikers. De gekopieerde Stories-functie van Instagram heeft dus meer actieve gebruikers dan de hele Snapchat-app.

Andere platformen

Facebook heeft de Stories-functie verder ook gekopieerd naar WhatsApp en Facebook Messenger. Of het bedrijf cross-publicatie op al deze platformen beschikbaar gaat maken, is onbekend.