Instagram test gemakkelijkere manier om gehackt account terug te krijgen

Instagram

Instagram test een nieuwe functie voor als je account gehackt is. Het gaat om een herstelproces in de app, waarmee je je account gemakkelijker terug moet krijgen en het moeilijker moet worden voor dieven om weg te komen met het stelen van je account. Dat meldt Engadget.

Als je account nu gehackt is, moet je wachten op een e-mail of een formulier invullen. De nieuwe manier werkt iets anders. Hierbij wordt via de app gevraagd om vier verschillende soorten informatie, bijvoorbeeld je originele e-mailadres of telefoonnummer.

Vervolgens krijgt een contact naar jouw keuze een code van zes cijfers. Instagram zorgt er daarna voor dat hackers geen codes via de e-mail of telefoon kunnen gebruiken om je account over te nemen vanaf een ander apparaat.

Beveiliging

De nieuwe methode zorgt ervoor dat je je account terug kunt krijgen, zelfs als de inbreker de gebruikersnaam en contactinformatie heeft aangepast. Ook zorgt het sociale medium ervoor dat een gebruikersnaam een tijdje niet geclaimd kan worden nadat een account veranderd, of dat nu vrijwillig was of via een hack. Zo kan een ander je gebruikersnaam niet claimen.

Wanneer de nieuwe herstelfunctie voor iedereen beschikbaar wordt, is nog onbekend.