Instagram test optie om volgers in categorieën onder te brengen

Instagram

Iedereen die op Instagram zit weet dat je al snel veel mensen volgt, maar lang niet altijd meer weet wie dat allemaal precies zijn. Het sociale medium wil je daar nu wat meer bij gaan helpen, door je volgers in categorieën op te delen, schrijft Engadget.

Instagram doet hier nu een test voor, zo ontdekte app-expert Jane Manchun Wong. Een aantal gebruikers hebben nu een optie om volgers in categorieën op te delen, waardoor ze gemakkelijker te managen zijn.

Zo is er een categorie met mensen waar je het minste mee interacteert. Oftewel: je volgt ze wel, maar liked nooit wat van ze en praat ook niet met ze. Misschien zijn dat wel de mensen die je niet langer wil volgen. En dat kan dan ook snel: je kunt ze in bulk ontvolgen.

Natuurlijk is er ook een optie om de foto’s van de mensen in die categorie te bekijken, door er doorheen te browsen. Handig als je bijvoorbeeld veel verschillende soorten dingen volgt, en nu even naar één specifiek onderwerp wil kijken.

Komt het naar de app?

Het is nog maar de vraag of de functie ook definitief zijn weg vindt naar de app. Veel bedrijven testen namelijk regelmatig functies, maar die komen lang niet allemaal in het definitieve product.

Daarnaast is de kans groot dat jij deze functie nog niet ziet. Tests vinden namelijk vaak onder slechts een selecte groep gebruikers plaats.

Foto: Shutterstock.com