Instagram test virtuele gemeenschappen voor studenten

Instagram test een geheel nieuwe functie, waarmee studenten in een virtuele gemeenschap terecht komen. De studenten worden ingedeeld op basis van de school waar ze opzitten. Dat meldt CNBC.

De gebruikers krijgen vanzelf een voorstel om lid te worden van een gemeenschap van de school, waarin ze “verbinding kunnen maken met ander studenten”. Word je toegevoegd, dan worden je school en het jaar waarin je afstudeert toegevoegd aan je profiel.

Daarnaast krijg je toegang met lijsten op basis van klassen met andere studenten. De mensen in die lijsten kun je een privébericht sturen, maar je kunt ook hun openbare Story bekijken.

Groepen

De functie lijkt vrij veel op de groepen van Facebook. Dat is opvallend, want in de afgelopen jaren leek Instagram vooral Snapchat te na-apen. Nu heeft moederbedrijf Facebook dus functies vergelijkbaar met die van zichzelf aan de app toegevoegd.

Volgens het sociale medium gaat het nog om een vroege test. Het is onduidelijk of de test ook in Nederland uitgevoerd wordt, of dat de functie later nog naar ons land komt.