Diploma halen? Dat is niet meer nodig als je bij Apple, IBM of Google wilt werken

Wil jij ooit bij Apple, Google of IBM werken? En ben je nu hard bezig met het behalen van een diploma? Misschien hoef je die studie niet eens meer af te maken. Volgens een lijst van Glassdoor zijn er nu namelijk 15 bedrijven die niet meer vragen om een diploma. En daar vallen de tech-bedrijven ook onder.

Verder gaat het om bedrijven als Starbucks, Ernst & Young en Whole Foods. Nu is het niet zo dat je diploma helemaal niet meer meetelt. De bedrijven kijken echter met name naar andere kwaliteiten dan alleen dat papiertje. Ben jij geschikt voor de baan op basis van je ervaring en kwaliteiten, maar heb je geen diploma? Dan hoeft dat je nu niet meer tegen te houden.

Google zei zelfs een aantal jaar geleden al tegen The New York Times dat diploma’s en cijfers nutteloze voorspellers zijn van hoe goed je het later in je werk gaat doen.

Studeer toch maar door

Feit is echter dat veel kandidaten nog wel een diploma zullen hebben. Helemaal met je studie stoppen is dus waarschijnlijk een slecht idee. Het zou immers jammer zijn als je een baan niet krijgt, omdat iemand die net zo goed is wél een diploma heeft en dus een streepje voor heeft.

Bovendien is een diploma behalen niet geheel nutteloos. Op school leer je immers vaak de vaardigheden die je later nodig zult hebben in het werkveld. Maar waar de bedrijven hier op doelen, is dat het niet altijd nodig is om iemand zonder diploma automatisch af te wijzen als diegene dezelfde kennis heeft.