‘Instagram werkt aan een speciale app voor shoppen’

instagram

Instagram zou werken aan een nieuwe app, speciaal voor het winkelen. De app gaat mogelijk IG Shopping heten. De bedoeling is dat je door collecties van winkels die je volgt kunt bladeren en direct vanuit de app kunt bestellen. Dat meldt The Verge op basis van twee ingewijden. Instagram heeft geweigerd om te reageren op het bericht.

De app kan behoorlijk interessant zijn voor verkopers. Op dit moment hebben 25 miljoen bedrijven een account op het sociale medium en 2 miljoen daarvan adverteren ook. Vier op de vijf gebruikers volgens minstens één bedrijf op het platform. Als er een speciale app voor komt, is er dus een nieuwe plek voor de steeds populairdere activiteiten.

Wanneer de app moet verschijnen, is echter onduidelijk. Het kan zo zijn dat de app nog ontwikkeld wordt, wat betekent dat het project nog stopgezet kan worden. Maar volgens de ingewijden denkt Instagram dat het een goede positie heeft om een grote uitbreiding in de e-commerce te maken.

Concurreren

Volgens de ingewijden kan moederbedrijf Facebook in de toekomst nog meer tools introduceren voor bedrijven die op Instagram zitten. Daarmee zou het direct de concurrentie aangaan met e-commerce-platformen als Shopify. De gedachtegang hierbij is dat veel online bedrijven toch wel een account nodig hebben en vele van hen zouden betaalde tools gebruiken als die er waren.

Er zijn al wel bedrijven die tools aanbieden voor adverteerders op het platform. Zo biedt Four Sixty een dienst aan waarmee bedrijven fotogalerijen kunnen maken waar vandaan je direct kunt shoppen. Ook bieden zijn moderatie voor content aan en kun je er berichten mee plannen.

Test

Het zou niet voor het eerst zijn dat het platform met dergelijke features aan de gang gaat. In 2016 testte het al een winkel-functie, die in maart vorig jaar breder werd uitgerold. Met deze functie kunnen bedrijven individuele producten taggen in berichten, waardoor je producten direct kunt kopen.

Ook wordt er nu een functie getest waarmee je direct vanuit Stories kunt winkelen.