Intel gaat Basis Peak in heel Europa verkopen

De Basis Peak – een smartwatch met fitness- en slaaptracking – is vanaf vandaag beschikbaar in Europa. De smartwatch van Intel, die tot voor kort in slechts een beperkt aantal landen te bestellen was, moet zo’n €229 gaan kosten.

Basis, vorig jaar voor maar liefst 100 miljoen dollar overgenomen door Intel, maakte vandaag kenbaar dat de Basis Peak fitness- en slaaptracker internationaal beschikbaar komt. Daarnaast zal de Peak ook gaan samenwerken met Runtastic, een wereldleider wat betreft mobiele gezondheid en fitness. De GPS-functie van Runtastic wordt gecombineerd met de hartslagmeter van Peak om verschillende hartslagzones te ontdekken tijdens het sporten.

basis peak

Functies

Het horloge heeft een hartslagmeter die vierentwintig uur per dag werkt (ook tijdens het sporten), automatische activiteit-tracking, slaapanalyse en laat meldingen zoals sms’jes, oproepen en e-mails zien. Het horloge neemt constant beweging, transpiratie en huidtemperatuur waar, om in combinatie met Basis Body IQ technologie automatisch lopen, rennen, fietsen, slaapfases, slaapkwaliteit en meer op te sporen. Peak laat ook smartwatch meldingen zien, zoals oproepen en sms’jes van overeenkomende iOS en Android smartphones. De app van Basis Peak synchroniseert met Apple Health en Google Fit, waardoor data over dieet en fitness gedeeld worden.

De Basis Peak heeft een batterijduur tot vier dagen, ondanks de hoge vraag aan energie van een 24/7 hartslagmeter. De smartwatch is waterresistent tot 50 meter diep, waardoor het horloge gedragen kan worden tijdens het zwemmen.